Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 2 interne competitie (20 september 2016)

Henk Boot verraste Tim Schakel in de opening met zijn derde zet. Gevolg was dat Tim heel veel tijd stak hoe de openingskeuze van Henk te bestrijden. Dat lukte heel goed en in de verdere openingsfase werd Henk volledig overspeeld. Tim had legio mogelijkheden om Henk de genadeklap toe te dienen, maar de uitvoering was door de vele keuzes en de vereiste nauwkeurigheid toch nog lastig. Bovendien ging het gebrek aan tijd hem parten spelen.

Het voordeel werd minder en toen Tim remise door herhaling van zetten versmaadde kantelde de partij in het voordeel van Henk. Henk pakte het cadeautje dankbaar uit en had weinig moeite om de partij naar zich toe te trekken. Duidelijk is dat Tim, die na een minder actieve periode de draad weer probeert op te pakken, tijd nodig zal hebben om weer op zijn oude niveau terug te keren.

De enige remisepartij van de avond was lange tijd erg spannend. Jan de Jong ging met zwart wel in op een schijnoffertje van Hans Karelse en had een wat verzwakte koningstelling. Wijselijk nam hij vervolgens een kwaliteitsoffer niet aan. Hans kon de druk opvoeren, maar zette zijn aanval op de koning niet zorgvuldig genoeg voort. Plotseling kon Jan een massale stukkenruil afdwingen en zat er geen muziek meer in de stelling. Louis Rutgers wist een fraaie partij te winnen van André van Wingerden.

Jaco Vonk gaat na zijn overwinning op Eddy Korevaar aan de leiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *