Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 26 senioren (1 april 2014)

In ronde 26 schitterde de top door afwezigheid. Alleen Jaco was aanwezig om de halve finale van de bekercompetitie te spelen tegen Andre van Wingerden.
Jaco speelde de “Gebakken-lever”-variant van het tweepaardenspel in de nahand. Het werd een spectaculaire partij waarin Jaco een paard offerde op f7 en vervolgens een toren in de aanbieding deed. Andre gaf uiteindelijk een stuk terug, maar zijn koning stond nog altijd in de vuurlinie. Er moest vervolgens meer materiaal worden ingeleverd om de rust terug te vinden. Dat lukte, maar het eindspel was daarmee verloren.
De andere halve finale wordt gespeeld tussen Tim Schakel en Henk Boot, deze volgt op een latere datum.

Hans Karelse en Eddy Korevaar streden onderling om de vierde plaats in de interne competitie. Hans offerde een stuk voor een aantal pionnen, maar Eddy toonde aan dat er geen compensatie voor Hans in zat. Langzaam maar zeker liet Eddy het voordeel zwaarder wegen en eiste de partij voor zich op.

Hans Kragten en Tony Else hielden hun partij in evenwicht, zij bezetten daarmee respectievelijk de zesde en zevende plaats.

Arjan Uittenbogaard boekte een mooie overwinning op Jan de Jong met als beloning een sprong naar de achtste plaats. Jan de Jong duikelde uit de top 10 en staat nu 12e.

Lemmy Schakel is in goede vorm. Met vaste hand buitte zij haar voordeel uit tegen Wim Rietveld. Samen met Gerard Brand heeft zij een hogere procentuele score dan de top 3, maar door de vele afmeldingen staan beide spelers lager genoteerd. Lemmy is inmiddels wel gestegen naar de 9e plaats.

Cees Visser liet opnieuw progressie zien in zijn spel. Hij versloeg nu Kees Bons en passeerde hem daarmee op de ranglijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.