Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 28 senioren (15 april 2014)

Door een halve misstap van Henk Boot is Jaco Vonk iets steviger in het zadel gekomen in de interne competitie. De voorsprong is klein, er zijn nog steeds drie kanshebbers (Jaco, Henk en Tim Schakel) op de titel.

Henk had een zware avond tegen André van Wingerden die de laatste weken sterk speelt. André speelde het Budapester Gambiet en bereikte daarmee een zeer prettige stelling. In de verte lonkte een doorbraak op de koningsvleugel en die kwam er uiteindelijk ook. Het leverde twee pionnen op met kans op meer, maar Henk kon met een blauw oog ontsnappen via een tegenaanval. In het toreneindspel speelde André te snel en verspeelde een pion. Het voordeel verdampte grotendeels en André besloot tot een remiseaanbod dat door Henk dankbaar werd aangenomen.

Jaco veroverde snel een pion tegen Eddy Korevaar. Eddy had de pion kunnen terugverdienen, maar koos voor actiever spel. Jaco kon dat echter pareren, dwong dameruil af en won een tweede pion. De winst lag duidelijk in het verschiet, maar door onhandig spel van Jaco duurde het tot de laatste minuut voordat het punt te gelde kon worden gemaakt.

Marius de Wit boekte een mooie overwinning op Louis Rutgers en passeerde hem daarmee op de ranglijst. Marius staat nu op de negende plaats.

Martijn Koutstaal vergiste zich in zijn tijdsindeling en moest opeens zo’n tien zetten in ruim twee minuten produceren. Dat kwam zijn stelling niet ten goede, tegenstander Bram Capelle kon het punt bijschrijven.

Rob van Driel heeft waarschijnlijk slecht geslapen. Na een spannende fase met wederzijdse promotie(kansen) leek Rob aan het langste eind te trekken. Schaakblindheid zorgde ervoor dat hij plotseling zijn dame weggaf waardoor Bert van Geldere opeens in het voordeel kwam en de partij naar zich toe kon trekken.

Kees Bons boekte een knappe remise tegen oud-kampioen Ton Boot. Ton baalde stevig getuige zijn opmerking “Wat heb ik slecht gespeeld zeg”…

Eén gedachte over “Verslag ronde 28 senioren (15 april 2014)

  • 19 april 2014 om 08:39
    Permalink

    Kleine correctie. Ik speelde het Albin’s Tegengambiet ipv het Budapester gambiet.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *