Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 32 interne competitie (10 mei 2016)

Koploper Jaco Vonk speelde een grillige partij tegen Tony Else. Na een kleine misstap in de opening ontstond een partij met wederzijdse kansen. Het was lastig te bepalen wat meer gewicht in de schaal legde: de dubbelpion die Jaco zijn tegenstander had toegebracht of het loperpaar van Tony. In de tijdnoodfase slaagde Tony er niet meer in de goede zetten te vinden en zo wist Jaco het o zo belangrijke punt naar zich toe te trekken.

Concurrent Henk Boot hield met zwart goed de druk op de stelling tegen Bram Capelle. Hij wist het initiatief te behouden dat uiteindelijk resulteerde in pionwinst. Daarna speelde Henk een in hogere zin gewonnen wedstrijd al duurde het nog even alvorens hij daadwerkelijk de partij over de streep kon trekken.

Nog twee ronden te gaan. Zoals het er nu naar uitziet heeft Jaco het in eigen hand en lost hij bij twee overwinningen Henk als kampioen af. Bij een halve misstap kan Henk profiteren en de koppositie overnemen. Het blijft tot op het laatste moment bijzonder spannend, temeer daar voor ieder punt keihard geknokt moet worden.

Eddy Korevaar kreeg tegen Jan de Jong met zwart een prima stelling maar wist in het middenspel niet de goede voortzetting te vinden waarop Jan zich wist te bevrijden en duidelijk beter kwam te staan. Jan had echter intussen veel meer tijd verbruikt en restte er na 25 zetten nog een kleine 20 minuten voor hem tegen 50 voor Eddy. Voor Jan reden om remise aan te bieden hetgeen Eddy op grond van zijn mindere stelling graag accepteerde.

De derde plaats lijkt hiermee vast in handen van Eddy te zijn, al kan Hans Karelse nog langszij komen indien Eddy in de laatste twee ronden punten laat liggen. Met tien remises lijkt Eddy ook de titel ‘remisekoning seizoen 2015-2016’ niet meer te kunnen ontgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *