Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 5 interne competitie (11 oktober 2016)

In een redelijk gelijke stelling dacht Jan de Jong een gunstige combinatie uit te kunnen voeren tegen koploper Jaco Vonk. Dat bleek een faliekante misrekening. Gevolg was dat Jaco zonder problemen het punt kon bijschrijven en zijn koppositie kon versterken.

De partijen tussen Hans Karelse en Henk Boot leveren altijd vuurwerk op. Ditmaal ging het niet anders. Henk strafte een lichtzinnige openingszet van Hans deskundig af en verkreeg duidelijk voordeel. Hans creëerde knap via een paardoffer praktische tegenkansen langs een open lijn naar de koningsstelling van Henk. In deze fase verzaakte Henk in het consolideren van zijn voordeel, maakte enkele ongelukkige en foutieve keuzes en dit had hem fataal kunnen worden.

De complicaties werden voor Henk te groot, al bleek pas achteraf dat dit catastrofaal voor hem had kunnen (en eigenlijk moeten) aflopen. Hans had zichzelf middels een kwaliteitsoffer met directe winst kunnen belonen. Hij greep die kans niet en opnieuw kantelde de wedstrijd. Ditmaal liet Henk niet na om zijn voordeel om te zetten in winst en bereikte hiermee een zwaarbevochten overwinning. Jammer voor Hans die na een ongelukkige openingsfase inventief speelde maar zichzelf door één ongelukkig moment niet beloonde.

Louis Rutgers speelde tegen Tim Schakel een identieke partij als eerder tegen Jaco Vonk. Evenals Jaco bereikte Tim geen voordeel en op één moment in de partij had Louis, doordat Tim ijzer met handen probeerde te breken, zelfs groot voordeel kunnen bereiken. Evenals tegen Jaco ging het in het verre eindspel alsnog mis en kon Tim een zwaarbevochten overwinning boeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *