Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 6 interne competitie (18 oktober 2016)

Bert van Hees probeerde het Henk Boot met een pionoffer lastig te maken, maar zijn verdere aanpak was niet doortastend genoeg. Henk had vervolgens weinig moeite om de winst te realiseren.

Eddy Korevaar kwam met zwart goed te staan in zijn partij tegen Jan de Jong met veel ruimte en ver vooruit geschoven pionnen. Na een mindere fase van Eddy wist Jan zich aan de druk te ontworstelen en kreeg ook hij weer kansen. Toen de rook opgetrokken was stond Eddy een loper achter tegen 3 pionnen en had Jan de beste kansen. De winst was echter nog ver weg en risicovol voor Jan die voor de veilige weg koos en zijn tegenstander remise aanbood, hetgeen Eddy niet kon weigeren.

Hans Karelse koos voor een ongebruikelijke openingsopzet tegen Tim Schakel. De laatste stak veel tijd in het vervolg maar het lukte hem niet om de juiste strategie te vinden om er een echte strijd van te maken. Het was dan ook nier verwonderlijk dat de partij in een bloedeloze remise eindigde.

Tony Else won in zijn partij tegen Louis Rutgers al snel een centrumpion met goed spel, maar Louis vocht goed terug en wist nog een remise uit het vuur te slepen. Marcel van Wingerden speelde een wilde partij tegen Bert van Geldere met Bert als uiteindelijke winnaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *