Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 7 interne competitie (25 oktober 2016)

Koploper Jaco Vonk en Hans Karelse vochten een boeiend gevecht uit. Hans kwam door een alerte reactie op een minder goed plan van Jaco actiever uit de opening. Laatstgenoemde moest in de verdediging maar kon de stelling door nauwkeurig te spelen nog juist in evenwicht houden.

In het vervolg pakte Hans niet goed door en kon Jaco het initiatief overnemen. Er volgde een aantrekkelijke fase waarbij beiden niet altijd de meest nauwkeurige zetten vonden en ook Hans weer kansen kreeg om zijn nadeel te nivelleren. Bij de overgang van het midden- naar het eindspel kwam Jaco opnieuw in het voordeel en ditmaal was er geen afdoende verdediging meer voor Hans. Jaco liet niet meer los en trok de partij naar zich toe. Nog steeds beschikt hij over een 100% score en gaat onbedreigd aan de leiding.

Tim Schakel kwam met zwart tegen Jan de Jong iets beter uit de opening. Bij zijn pogingen om dit voordeel verder gestalte te geven verslikte hij zich door een venijnige zet van Jan te overzien. Zijn voordeel verdampte en Jan z’n stukken, die eerst niet actief stonden opgesteld, bevrijdden zich uit hun passieve posities.

Toen Tim even later in een overigens nog steeds gelijke, maar voor hem lastig te spelen stelling, ook de juiste verdediging miste leek het er sterk op dat Jan de partij naar zich toe zou trekken. In deze fase verdedigde Tim erg goed en maakte het Jan zo lastig mogelijk. De partij balanceerde constant tussen remise en winst voor Jan. Uiteindelijk slaagde Jan er niet in de verjaardag van Tim te verknallen en wist laatstgenoemde een zwaarbevochten maar wel zelf afgedwongen remise uit het vuur te slepen. Gelet op het verloop van deze partij voelde dat als een overwinning.

Het derde team verloor zijn eerste wedstrijd tegen Oud Zuylen Utrecht 7 met 5-3. Winst was er voor Bert van Hees, Mark Couwenberg en Bert van Geldere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *