Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 8 interne competitie (1 november 2016)

De partij tussen Henk Boot en Eddy Korevaar ging lange tijd gelijk op. Henk had een tijdsvoordeel en een iets makkelijker te spelen stelling, maar in feite was er erg weinig aan de hand. Eddy bood zijn tegenstander dan ook meerdere malen remise aan dat Henk steevast van de hand sloeg. In lichte tijdnood sloeg het noodlot toe voor Eddy. Hij maakte in een nog steeds volstrekt gelijke stelling een grote fout en zo kon Henk alsnog het vurig gewenste punt binnenhalen om zo in het kielzog van de niet spelende Jaco Vonk te blijven.

Rob van Driel en Jan de Jong kwamen met gelijk spel uit de opening. Door een minder geslaagde zet van Rob kon Jan een pion veroveren. Rob beschikte echter over compensatie door een gevaarlijke open lijn. Deze speelde voor hem een belangrijke rol en belemmerde zijn tegenstander in zijn verdere ontwikkeling.

Jan zat verlegen om goede zetten en moest na een onoplettendheid zelfs een pion inleveren, waardoor het ook materieel bezien weer gelijk stond. Van enig voordeel voor zwart, voor zover daarvan al sprake was, was geen sprake meer. Kort hierna werd remise overeengekomen. Een knappe prestatie van Rob tegen zijn op papier sterkere tegenstander.

Arjan Uittenbogaard hield het met goed spel lang vol tegen Tim Schakel. Pas in het verre eindspel kon Tim het verschil maken. Na een matige start rukt hij nu op naar de derde plaats achter Jaco Vonk en Henk Boot.

Hans Karelse week op zet 5 af van voorgaande partijen tegen Louis Rutgers. De verrassing resulteerde in een geïsoleerde dubbelpion voor Louis, met als compensatie het behoud van het loperpaar. Louis greep de mogelijkheden niet aan om de halfopen lijn af te sluiten, waarlangs Hans de dubbelpion kon aanvallen. Daardoor won Hans de dubbelpion en de partij.

De komende ronde gaat de tweede cyclus van start en zullen de spelers elkaar voor de tweede maal treffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *