Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 9 interne competitie (8 november 2016)

De tweede cyclus is van start gegaan en dat betekent dat spelers elkaar voor de tweede maal treffen. Kampioen Henk Boot was er veel aan gelegen om revanche te nemen op koploper Jaco Vonk, waarvan hij in de eerste ronde had verloren. Het werd zoals verwacht een harde strijd waarin Henk gewoontegetrouw zijn handelsmerk van effectieve tijdbesteding in de strijd gooide. Op enig moment was het tijdsverschil maar liefst 40 minuten in het voordeel van Henk.

Het stellingsbeeld gaf aanvankelijk een gelijk opgaande strijd te zien, al had Henk een iets makkelijker te spelen stelling. Daarnaast ging het tijdsverschil Jaco langzaam maar zeker parten spelen. Jaco hoopte het initiatief te kunnen pakken, maar verkeek zich op de flexibele stelling van zijn tegenstander.

Nog steeds beschikte hij over een gelijke stelling, maar inmiddels had hij zeeën van tijd geïnvesteerd. In het middenspel miste hij op enig moment de beste voortzetting en verschafte Henk daarmee groot voordeel. In het eindspel moest hij (te) snel zijn keuzes maken om tijdsoverschrijding te voorkomen. Henk daarentegen kon rustig over de stelling nadenken om zo zijn voordeel te consolideren.

Het wachten was op de beslissende fout. Zelfs Jaco Vonk, tijdnoodspecialist bij uitstek, kon niet voorkomen dat hij uiteindelijk de vlag moest strijken. Hiermee lost Henk Jaco af als koploper, maar het verschil is zo gering dat beiden eigenlijk ex aequo aan de leiding gaan.

Tim Schakel kwam in zijn partij tegen Bert van Hees goed uit de opening, maar Bert wist met accuraat tegenspel het Tim erg lastig te maken. Tijdens de partij dacht Tim dat hij zijn voordeel had verspeeld, maar computeranalyse achteraf wees uit dat hij telkens de beste zetten had gevonden. Toen Bert zijn laatste praktische kans niet pakte om Tim nog één glibberig paadje te laten bewandelen, trok laatstgenoemde de partij definitief naar zich toe.

Eddy Korevaar kwam in zijn partij tegen Hans Karelse gewonnen te staan, maar evenals in zijn vorige partij tegen Henk Boot blijkt hij de laatste tijd niet koelbloedig genoeg op de beslissende momenten. Opnieuw maakte hij op een cruciaal moment een fatale fout, ditmaal deed hij zichzelf zelfs een vol punt tekort. Hans wist in de tijdnoodfase met nauwkeurig spel de vis op het droge te brengen.

Wim Rietveld blunderde tegen Henk van der Hoek. Henk pakte het cadeautje dankbaar uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *