Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag Team 1 – De Combinatie 1 (23 april 2016)

Het eerste team sloot het seizoen in stijl af. Koploper De Combinatie uit Asten zou bij winst een kampioensfeestje mogen vieren, maar werd een illusie armer gemaakt door het ontketende De Giessen en Linge. In het begin ging het gelijk op met remises van Jaco Vonk, Hemmo Mulder en Eddy Korevaar. Jesper Nederlof wist te winnen maar daar stond tegenover dat invalster Lemmy Schakel het waarschijnlijk niet zou redden. Ze probeerde nog zo goed mogelijk weerstand te bieden maar moest uiteindelijk haar koning neerleggen.

Ondertussen wist Tim Schakel vanuit verloren positie nog naar remise af te wikkelen. Met een 3-3 stand resteerden de partijen van Andries Dekker en Henk Boot. Andries won en ondertussen had Henk Boot vanuit een mindere stelling door taai verzet en stug volhouden ook een gewonnen stelling weten te bereiken. Dit gaf Henk niet meer uit handen. Een bijzonder knappe prestatie van Henk, want zijn tegenstander had van de voorgaande 8 partijen slechts één remise afgegeven en de rest van zijn partijen gewonnen.

Een bijzonder vreemd seizoen voor het eerste team werd hiermee afgesloten. Na uit de eerste vier ronden slechts één gelijkspel te hebben bereikt (om daarmee de ongedeelde laatste plaats te bezetten) werd daarna alles gewonnen! De vraag “wat als” zal altijd onbeantwoord blijven. Hoe dan ook, na 9 ronden bezet het eerste team de vijfde plaats met 11 punten uit 9 ronden op slechts twee punten achterstand van de kampioen.

Henk Boot werd topscorer met 6 punten uit 9 partijen. Daarbij opgeteld het feit dat hij constant aan een topbord heeft gespeeld geeft dit zijn prestatie extra glans. Jesper Nederlof was de eerste vier ronden afwezig en scoorde uit 4 partijen 3 punten (met zijn reglementaire winst is dit zelfs 4 uit 5). Jesper heeft procentueel de hoogste score van alle teamleden.

Jaco Vonk en Tim Schakel (5 uit 9) en Eddy Korevaar (4,5 uit 8) bleven net boven de 50%. Andries Dekker herstelde zich knap na een valse start en kwam uiteindelijk nog uit op een 50%-score (4 uit 8). Ook Hemmo Mulder (4 uit 8) en Bobby Fijlstra (3,5 uit 7) kwamen tot een 50% score. Van de invallers scoorde Lemmy Schakel 2 uit 4, Hans Karelse 1 uit 3, Louis Rutgers 0,5 uit 1. Henk van der Hoek kwam in zijn ene invalbeurt niet aan een score toe, maar vermeld moet worden dat hij in deze wedstrijd het eerste bord voor zijn rekening heeft genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *