Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag tweede ronde interne competitie (19 september 2017)

De klassieker Jaco Vonk – Tim Schakel ging geruime tijd gelijk op. Tim probeerde het initiatief te pakken in het centrum waarvoor hij Jaco een mooi veld voor zijn paard op de damevleugel moest gunnen. Nog steeds stond het gelijk, maar de stelling speelde voor Jaco gemakkelijker. Tim moest telkens nauwkeurig spelen en dit kostte hem veel tijd zonder dat hij zich los kon werken. Met goed spel wist Jaco een pion te winnen waarna hij vervolgens de stelling vakkundig uit wist te spelen. Hiermee wist Jaco de lijn van zijn uitstekende prestaties van het vorige seizoen door te trekken.

Hans Karelse week in zijn partij tegen Henk Boot af van de gebruikelijke patronen. Henk anticipeerde goed, zette de partij recht toe, recht aan op met een duidelijk aanvalsplan. Dit leidde tot meer ruimte en een makkelijker te spelen stelling, al wees computeranalyse uit dat het nog steeds gelijk stond. De makkelijker te spelen stelling voor Henk kostte Hans veel tijd om niet direct overrompeld te worden. Een sterk pionoffer van Henk bleek de inleiding tot een gewonnen stelling. Met goed spel wist Henk zijn tegenstander tot overgave te dwingen.

Louis Rutgers  stond telkens minder in zijn partij tegen Tony Else. Het leek er sterk op dat hij in een verloren toreneindspel was beland, maar desondanks wist hij nog een remise uit het vuur te slepen. Ernst Delwel offerde een stuk tegen Tijmen Schakel. Nadat Tijmen hierop niet de beste antwoorden wist te vinden trok Ernst met sterk spel de partij overtuigend naar zich toe.

Gijs Bos verraste met een remise tegen Wim Rietveld. Kees Bons wist met een bijzonder fraaie aanvalspartij het volle punt te pakken in zijn partij tegen Huig Visser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *