Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag vierde ronde interne competitie (3 oktober 2017)

Het nieuwe seizoen verloopt tot nu toe moeizaam voor Tim Schakel. Hij heeft veel bedenktijd nodig en het lukt  hem vaak niet om het juiste plan te vinden. In zijn partij tegen Tony Else leek het er aanvankelijk op dat hij met voordeel uit de opening kwam maar opnieuw haperde zijn spel. Tony daarentegen speelde  soepel, had weinig bedenktijd nodig en bereikte een overtuigende remise.

Door de mindere periode van Tim lijkt het erop dat hij voor dit moment zijn ambities even op een lager pitje moet zetten. Reeds nu al ligt hij anderhalve punt achter op zijn concurrenten Henk Boot en Jaco Vonk. Ook bij hen ging het bepaald niet makkelijk maar door hardnekkig volhouden bleven beiden respectievelijk Bert van Hees en Bert van Geldere na lange strijd uiteindelijk de baas. Zowel Bert van H. als Bert van G. boden lange tijd zeer goed verzet maar beiden zwichtten op het allerlaatste moment door de druk. Jammer voor beiden, lange tijd had het er alle schijn van dat er een sensatie in de maak was en beiden een half punt aan het duel over zouden houden.

Eddy Korevaar kwam tegen André van Wingerden prettig uit de opening. Laatstgenoemde speelde een tamme opening, waarbij hij de rokade vermeed en hiermee een ontwikkelingsrisico nam. Pas in het middenspel bracht André zijn koning in veiligheid maar op dat moment kon Eddy een ander zwak punt op de korrel nemen. Het leverde Eddy uiteindelijk de kwaliteit op direct gevolgd door de overgave van André. Hiermee nam Eddy revanche op zijn tegenstander waarvan hij in het verleden meerdere malen het deksel op de neus heeft gekregen.

Bram Capelle boekte een mooie en overtuigende overwinning op Tijmen Schakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *