Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag zevende ronde interne competitie (24 oktober 2017)

Eddy Korevaar bracht een bekend pionoffer in zijn partij tegen Jaco Vonk en beschikte over voldoende compensatie.  In de overgang van de opening naar het middenspel ging Eddy te opportunistisch in de aanval. Jaco reageerde aanvankelijk goed en kwam overduidelijk in het voordeel.

Een aantal zetten later verspeelde Jaco zijn voordeel. Er ontwikkelde zich een spannende strijd met wederzijdse kansen. De stelling was zodanig dat er door beide partijen hard voor de winst kon worden gestreden. In het eindspel, met Jaco in grote tijdnood, was het niet Jaco maar Eddy die zijn koelbloedigheid verloor en in de fout ging. In het eindspel gaf hij onnodig zijn vrijpion weg waarna Jaco definitief de partij naar zich toe kon trekken. Jammer voor Eddy die in de tijdnood van zijn tegenstander een uitstekende kans liet liggen om het halve punt te pakken.

Tim Schakel kwam prima uit de opening in zijn partij tegen Bert van Hees. Daarna wist hij opnieuw geen raad met zijn voordelige stelling. Bert kwam terug in de wedstrijd en verkreeg zelfs groot voordeel. Tim verdedigde hardnekkig en overleefde een hachelijk moment. Toen Bert dacht af te kunnen wikkelen naar een remise-eindspel greep Tim zijn kans. Zijn paard was sterker dan de loper van Bert en in wederzijdse tijdnood won Tim alsnog.

Het nieuwe lid Jeroen Brandsma speelde tegen oud kampioen Jan Post een goede positionele partij. Hij stond steeds iets beter en met het nodige geduld wist hij zijn voordeel uit te breiden. Een fout van Jan in een inmiddels bedenkelijke stelling versnelde het einde. Hiermee kent Jeroen een uitstekende start van twee overwinningen bij zijn nieuwe schaakclub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *