Terug naar nieuwsoverzicht

Yasser Seirawan – Ernst Delwel (10 februari 2011)

Ingestuurd door: Ernst Delwel

Commentaar bij de partij: Kloksimultaanwedstrijd te Dordrecht tegen IGM Yasser Seirawan (USA). Op mijn vijfde zet, e5, raakte Seirawan blijkbaar in verwarring en kwam hij in het nadeel. Op de veertiende zet won ik zijn dame en stond uiteindelijk mijns inziens gewonnen maar ik miste wel in de overgang tussen het middenspel en het eindspel de beste voortzettingen. Na de tweeendertigste zet bleef Seirawan enigszins gejaagd en getergd bij mijn bord staan en speelde de wedstrijd in hoog tempo fabuleus uit waarbij ik geen enkele kans meer kreeg. Die zetten heb ik niet genoteerd vanwege de tijdnood.
Ik weet nog dat ik zeer onder de indruk was van zijn snelle calculaties. Het aanwezige publiek bracht hem na mijn capitulatie een terecht applaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *