Terug naar nieuwsoverzicht

Zeeuws drama in Oost Souburg door Eddy Korevaar

Dit zijn de uitwedstrijden die je liever aan je voorbij laat gaan. Na een kleine 2 uur karren naar het nog koude clubgebouw van de Souburgers (soort man-cave voor de lokale schakers). Tot dit treffen was het verschil slechts 1 matchpunt en 1,5 bordpunt. Het verschil was wel dat wij het onderste deel van de ranglijst hebben gehad en Souburg het bovenste deel.
Een van de vaste, ervaren pijlers binnen het team is natuurlijk Tim Schakel. Ditmaal met zwart aan bord 2 raakte hij in de opening compleet van slag door de op het bord gebrachte ongebruikelijke variant, door de qua rating sterkste Souburger.
Na 7 zetten maakte Tim een kardinale bunder en was het direct uit. De thuisreis was voor Tim lang naar Giessenburg, na slechts drie kwartier spelen. Was dit een slechte voorbode voor de rest van het scoreverloop?!
Aan bord 7 en 8 kwamen invallers Christian en André materiaal achter en de Souburgers lieten zich dit voordeel niet meer afnemen en om 15 uur stond het dus al 3-0. Er waren daarbij op de resterende borden maar weinig lichtpuntjes te bewonderen. Alleen Hans had een licht voordeel en ook Tijmen leek kansen te hebben in een lastige stelling.
De Zeeuwen bleven echter zuunig elk puntje verzamelen en ook Jaco en Henk aan respectievelijk bord 1 en 3 moesten de strijd rond 16 uur met een 0 staken. Hans had zich op een gegeven moment vergrepen en ook dat koste zijn partij. Eddy had een pion geofferd in de opening maar de compensatie viel op enig moment toch wat tegen en toen hij ook nog een dubbelpion toebedeeld kreeg op de e-lijn bleek het lastig om goed tegenspel te krijgen.
Aldus om 16.30 uur 7-0 op het scorebord. Brrrr…
Uiteraard probeerde Souburg voor de 100 % score te gaan en Tijmen wilde die hatelijke 0 van het scorebord weghalen. Met een witte toren tegen een paard en loper wist hij de zwarte stelling onder druk te zetten. Of het op enig moment genoeg is geweest voor de winst is de vraag. Om 17.30 was er aan beide zijden enkel nog een koning en toren op het bord en werd tot remise besloten. Aldus 7,5 – 0,5 voor de thuisploeg en de eer nog een klein beetje gered door Tijmen Schakel.
De terugreis was daarmee zo mogelijk nog langer dan de heenreis……..
Uithuilen en de volgende thuiswedstrijd tegen de Zeeuwen uit Goes hopelijk een betere
vorm voor de Giessenburgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *